Nieuwe subsidie en lening voor energieneutraal verbouwen

Maak nu gebruik van een nieuwe subsidieregeling en/ of een lening om uw woning tot energieneutraal te verbouwen. De subsidie is bedoeld om inwoners van Texel met een eigen woning te stimuleren hun woning tot energieneutraal te verbouwen. Een woning is energieneutraal als het, over een heel jaar genomen, net zoveel energie zelf opwekt als dat het, inclusief de bewoners, verbruikt. Een energieneutrale woning is mogelijk zonder aan comfort in te leveren. Dit vergt wel een investering, maar op termijn levert het u geld op. Bovendien bent u dan niet meer afhankelijk van energieleveranciers en van fossiele energie. Én u helpt mee om de wereld leefbaar te houden voor uw (klein)kinderen.

Subsidie en lening

De subsidie wordt gegeven op de aanschaf en installatie (door een professioneel bedrijf) van de materialen door een erkend bedrijf op of bij bestaande woningen. Het maximaal te ontvangen bedrag is afhankelijk van het moment van uw aanvraag (volgorde van binnenkomst) € 10.000 of € 5.000 per woning. Het beschikbare budget is door de provincie Noord-Holland en de gemeente Texel ter beschikking gesteld.

Verschillende tranches

  • De subsidie wordt vergeven op volgorde van binnenkomst en op=op, totdat het subsidieplafond is bereikt.
    In de eerste tranche bedraagt de subsidie 30% van de totale subsidiabele kosten om de woning energieneutraal te krijgen. Het maximaal te ontvangen bedrag is €10.000 per woning/aanvrager. (In deze tranche is €240.000 beschikbaar.)
  • In de tweede tranche bedraagt de subsidie 20% van de totale subsidiabele kosten om de woning energieneutraal te krijgen. Het maximaal te ontvangen bedrag is €5.000 per woning/aanvrager. (In deze tranche is €120.000 beschikbaar.)
  • In de derde tranche bedraagt de subsidie 10% van de totale subsidiabele kosten om de (vakantie)woning energieneutraal te krijgen. Het maximaal te ontvangen bedrag is €5.000 per woning/aanvrager. (In deze tranche is jaarlijks €35.000 beschikbaar.)

Indien u subsidie aanvraagt en deze wordt toegekend, betekent dit slechts een reservering. Uitkering van het subsidiebedrag vindt na de gereedmelding plaats.

Gratis oriëntatiegesprek

Energiek advies geeft advies over het tot energieneutraal verbouwen van uw woning. U krijgt een eerste gratis oriëntatiegesprek aangeboden.

Lening

Daarnaast biedt de gemeente Texel u ook een lening om uw investering gemakkelijker te financieren. Deze lening wordt voor een periode van maximaal 30 jaar afgesloten. Het rentepercentage is 2,1% over de hele looptijd. Deze lening maakt het voor alle huiseigenaren en bewoners van Texel om hun woning tot energieneutraal te verbouwen. Daarnaast is de lening in te zetten voor het tot energieneutraal verbouwen van recreatieve opstallen. De subsidie voor energieneutrale woningen is te combineren met het afsluiten van deze lening.

logo Provincie Noord Holland

 

Gemeente Texel's portrait
Gemeente Texel

 

T. 14 0222 (zonder netnummer)
E.
I. www.texel.nl