Woningen zonder aardgas

Een woning zonder aardgasaansluiting en energiekosten? Het lijkt onhaalbaar en te mooi om waar te zijn. Maar, de praktijk laat het tegendeel zien. Het is een landelijke trend om de woning te renoveren naar ‘Nul op de Meter’ of ‘Energieneutraal’. Sterker nog, het Rijk heeft bepaald dat elke woning na 2050 aardgasloos verwarmd moet worden. Er zijn steeds meer voorbeelden ontstaan van bewoners die hun woning voorbereiden om zich af te laten sluiten van het gasnet en zelfvoorzienend te worden in hun energiebehoefte.

Een ‘’Energie neutrale’’ of ‘’Nul op de Meter‘’ woning realiseren?

Iedere woning is anders. Daarom is het ook belangrijk dat u zich van te voren goed laat informeren en adviseren over de maatregelen die u nog kunt treffen in huis en daar een goede planning van maakt zodat maatregelen die u nu treft, u niet zullen beperken in de toekomst. Wilt u weten hoe u uw woning in stappen ‘Nul op de Meter’’ of ‘Energieneutraal’ kan maken? Ga dan naar de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket: Nul op de Meter. Hier vindt u alle nodige informatie, praktijkvoorbeelden van andere woningbezitters en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gemeente Texel en duurzaamheid

De ambitie om in 2020 energiezelfvoorzienend te zijn kan alleen gehaald worden als we allemaal een steentje bijdragen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om u te helpen bij het verduurzamen van uw woning. Er is een subsidie beschikbaar voor het volledig energieneutraal maken van uw woning. Deze subsidie is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland. Via EnergiekAdvies kunt u een gratis oriëntatiegesprek aanvragen om inzicht te krijgen in wat er aan uw woning gedaan moet worden om deze energieneutraal te maken. Daarnaast is er ook een lening beschikbaar om uw woning energieneutraal te maken. Het Duurzaam Bouwloket Texel wordt ingezet om bewoners onafhankelijk te informeren en te adviseren over duurzaamheidsmaatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en lokale gecertificeerde bedrijven. Heeft u vragen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

 

Gemeente Texel's portrait
Gemeente Texel

 

T. 14 0222 (zonder netnummer)
E.
I. www.texel.nl