Tips: Auto en vervoer

Dagelijks rijden er duizenden auto’s het eiland op en af en is er langzaamaan toch heel wat verkeer op Texel wat ook weer voor heel wat CO2 uitstoot zorgt. Gelukkig zijn we ook een fietseiland, hebben we een netwerk aan oplaadpunten voor elektrische auto’s en goed openbaar vervoer.

• Stap over op een elektrische auto. Er zijn al steeds meer modellen elektrische auto op de markt en een aantal EU-landen heeft zelfs al aangegeven de verkoop van benizne auto's vanaf 2025 te willen verbieden. Op Oplaadpalen kunt u zien hoeveel laadpalen er op Texel zijn.
• Mocht bovenstaande overstap iets te groot zijn, dan zijn er ook een aantal tips voor duurzaam rijgedrag: zet de motor af bij korte stops, rij rustig en gelijkmatig en gebruik de airco alleen als dit echt nodig is. Test of u al een ‘Nieuwe Rijder’ bent via Test je rijstijl.
• Controleer regelmatig de bandenspanning (bij ‘koude banden’: voordat u 3 km gereden heeft). De juiste bandenspanning zorgt voor een lager brandstofverbruik, langere levensduur, een kortere remweg en een betere wegliging.
• U kunt ook vaker kiezen voor de (elektrische) fiets, het openbaar vervoer of een deelauto. Via Ritje weg vindt u deelauto’s op Texel.
• Niet alleen uw dagelijkse vervoer maar ook uw vakantiebestemming is van invloed op de energie die u verbruikt. Hoe reist u en waar reist u naartoe? Mexico is prachtig, maar de Spaanse kust is zeker net zo mooi en bereikbaar met de auto.

Terug naar alle tips.

Actuele informatie

30-08

Informatiebijeenkomst zonnepanelen op bedrijfsdaken 6 september

Wilt u (ook) profiteren van de voordelen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand zónder dat… Meer informatie
24-07

Duurzaam Beach Food Festival

Met de voetjes in het zand een echt Texels dagje lekkernijen, muziek en zon. Zo werd in 2016 Texel… Meer informatie
20-07

Texel4Trading betrokken bij grootschalige proef drijvende zonnepanelen

De drijvende PV installatie van Texel4Trading en drie andere bedrijven zullen worden getest bij de… Meer informatie