aardgasvrij wonen

Aardgasvrij wonen

In 2050 is het in heel Nederland een feit: we gaan aardgasvrij wonen. Dat is nodig omdat de gaswinning in Groningen steeds meer aardbevingen veroorzaakt. En omdat bij het verbranden van aardgas veel CO2 vrij komt. Daarom moeten we op zoek naar een duurzame bron van energie

 

Duurzaam bouwen, stoken en wonen

Elke gemeente bepaalt zelf wanneer ze precies overstapt op aardgasvrij wonen. Ook verschilt het per gemeente welke nieuwe energiebron er komt in plaats van aardgas. Gelukkig hebben we nog even de tijd. Dertig jaar! In Nederland hebben we al veel ervaring met energieveranderingen. En het Duurzaam Bouwloket Texel helpt bewoners met onafhankelijk advies over duurzaam (ver)bouwen, stoken en wonen.

Jouw woning alvast voorbereiden op wat komen gaat? Het is altijd goed om duurzame maatregelen te nemen. Daarmee spaar je het milieu én bespaar je op je eigen energierekening. Zorg ervoor dat je goed isoleert, ventileert en zelf duurzame energie opwekt.

Wat kun je nu al doen?

- Je woning isoleren:denk aan je dak, de gevel, de vloer en glas

- Je woning ventileren: verbeter de luchtkwaliteit in huis en zorg voor een gezond klimaat

- Eigen duurzame energie opwekken: bijvoorbeeld met zonnepanelen, zonneboilers en thuisaccu’s

Duurzaam Bouwloket Texel

Het Duurzaam Bouwloket Texel helpt bewoners met onafhankelijk advies over duurzame oplossingen. Denk aan energie besparen, energie opwekken en duurzaam (ver)bouwen. Ook kun je bij ze terecht met vragen over subsidies en bij vragen over aardgasvrij wonen.

Op de website van het Duurzaam Bouwloket Texel vind je tips, maatregelen en stappenplannen voor een duurzame, aardgasloze woning.

Is je woning duurzaam, goed geïsoleerd en goed geventileerd? Dan is het tijd voor de laatste stap: aardgasvrij wonen. Duurzaam koken en stoken zonder aardgas. Wat er voor aardgas in de plaats komt, is nog niet zeker. Er zijn veel verschillende energiebronnen mogelijk. En misschien komen er de komende jaren nog wel meer bij.

Elke gemeente stelt in 2021 hun warmtetransitie visie op waarin staat hoe de gemeente omgaat met aardgasvrij wonen. Ook verschilt het per gemeente wanneer ze overstappen. Aardgasvrij wonen gebeurt in overleg met woningbouwcorporaties, Liander, ondernemers en bewoners.

Op dit moment is de Gemeente Texel in de opstartfase, het laatste nieuws omtrent de warmtetransitie visie zal via Texel geeft Energie en www.texel.nl met de bewoners gedeeld worden. Meer weten over aardgasvrij wonen kijk dan ook eens op de site wij doen wat .

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021